Bejelentkezés
Név: 
Jelszó: 
emlékezz rám emlékezz rám
Nyelv / LanguageHirdetés
SKEQRCODE
10 newest member

#30001 PéGé
#29963 mcmeszi68
#29871 bettyna866
#29565 Joozsef
#29512 Lini90
#29464 Windy02
#26999 deddy
#29442 Norbi082
There is no poll at this time
Previous polls

5 user(s) are browsing us at the moment

Hirdetés
UNION
UR-170x5
UNION-1
Ma 2024. may 23. Dezső napja van.
Suzuki Swift
Topics Posts Last post
 Swift - Autóvillamosság 646 db 2024. may 19. 21:58:43
 Swift - Technikai kérdések 2648 db 2024. may 19. 17:43:25
 Swift - Autóhifi 615 db 2024. april 30. 22:45:04
 Swift - Hibajelenségek, kinek milyen fura jelenséget produkál a Swift? 2300 db 2024. april 17. 19:38:56
 Swift - Fogyasztás 645 db 2022. august 09. 08:34:49
Friss cikkek

2024. 05. 09.

Iskolások környezetvédelmi oktatásával és a gyerekekkel közös szemétszedéssel ünnepelte a Föld Napját a Magyar Suzuki Marine Csoportja Esztergomban. A Suzuki hajómotorokat gyártó üzletága a Clean-Up the World kampány keretében hívta meg a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium 9. osztályos tanulóit a programra, akik több zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze a zöldövezeti területen.

A Suzuki Motor Corporation hajómotoros üzletága Suzuki Clean Ocean Project néven hívta életre környezetvédelmi fókuszú programjait 2010-ben. A projekt három pillére a tenger- és édesvizek hulladékoktól történő megtisztítása Clean-Up the World szemétgyűjtő akciókkal, a műanyagok használatának csökkentése a termékek csomagolásában, valamint a mikroműanyagok összegyűjtése a vízből egy speciálisan erre a célra kifejlesztett, hajómotorba épített mikroműanyag-gyűjtő készülék (Micro-Plastic Collecting Device – MPC) segítségével.

Clean-Up the World akciókban 2010 óta több mint 17 ezer önkéntes vett részt a tengerek, folyók és tavak megtisztításában világszerte.

Ehhez a programhoz csatlakozott a Magyar Suzuki Marine Csoportja, és idén az Esztergom-táti „Sódergödör” népszerű horgászhelyszín – ezt, a Kis-Duna és Nagy-Duna ág melletti elhelyezkedő vadregényes zöld területet jelölte ki idei szemétszedő akciója célpontjaként. Április 22-én a vállalat munkatársai és két osztálynyi iskolás fiatal gyűjtötte össze az eldobált szemetet, és a folyó áradása során partra sodródott hulladékot.

A program igazán interaktív volt. A szemétszedés mellett a tanulók izgalmas előadásokat hallgathattak meg a környezetvédelemről és a vizek védelméről. Osvald Zsolt, a Komárom-Esztergom megyei horgász szövetség elnöke a Föld Napja céljáról, a Dunáról, a vízi élővilágról és a vizek fontosságáról beszélgetett a diákokkal. Majer Fruzsina, a bajai víztudományi kar egyetemi oktatója pedig a vízszennyezettségről, a vizek tisztántartásáról, a hulladékgazdálkodásról, a hulladékok újrahasznosításáról és a vizekben előforduló mikroműanyagokról tartott előadást. A tanárnő a helyszínen demonstrálta az elmondottakat: a gyerekekkel közösen végzett kísérletben mutatta meg a mikroműanyagok jelenlétét a hazai vizekben is.

A Magyar Suzuki Marine Csoportja a program során kiemelten figyelt arra, hogy az esemény ne terhelje a környezetet: a gyerekek újrahasznosítható tányérban és evőeszközökkel kaptak uzsonnát, az étkeztetésbe helyi alvállalkozókat vontak be, ezzel is csökkentve a szállítással keletkező CO2 kibocsátást, a program végén pedig újrahasznosított műanyagból készült kulacsot kaptak ajándékba a diákok.

 

5     3

4     2

0

 

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024.

Bővebben »

2024. may 09. 20:23

2024. 05. 08.

Idén május 7-e és 10-e között rendezték meg az Automotive Hungary járműipari expót, ahol a Magyar Suzuki teljes termék portfóliójával képviseltette magát. Az esztergomi Suzuki gyárban készülő két modell egy S-CROSS, valamint a legújabb, májusban forgalomba kerülő Vitara várta a közönséget. Motorok közül a Suzuki Hayabusa lenyűgöző formái vonzották a standhoz az érdeklődőket, míg a hajómotor üzletágat egy DF 175AP preparált külmotor képviselte. Utóbbi különlegessége, hogy a műszaki területen érdekelt látogatók a motor belsejébe is betekinthettek.

 

1     2

3     4

7     10

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024.

 

 

Bővebben »

2024. may 08. 21:28


Hát ismét új hónap ismét kvíz sorsolás
 
Megtörtént a 2024 as évben a harmadik kvíz sorsolása ..
 

Bővebben »

2024. may 04. 19:55

                                     Egy kép

Bővebben »

2024. april 30. 21:17

2024. 04. 29.

Idén április 27-én és 28-án került sor a már hagyományos Akkor és Most Jármű Expo megrendezésére Esztergomban. Az új és veterán járművek (autók, motorok, kerékpárok, buszok) mellett színes családi programok, koncertek és finom falatok is várták a nyárias jó időben érkező látogatókat. Az érdeklődők a Suzuki sátorban megtekinthették a legújabb esztergomi gyártású Suzuki modelleket, illetve a vállalat másik két termékcsaládjának (motor és hajómotor) tagjait is. A Suzuki autós személyiségteszttel és nyereményjátékkal is várta a vendégeket. A játékban két nap alatt közel 1100-an voltak kíváncsiak arra, milyen a volán mögötti személyiségük. A szerencsekeréken pörgetők suzukis ajándékokkal is gazdagodhattak, két szerencsés pedig hazavihette a játék fődíját, 1 felnőtt és 1 gyermek kerékpárt.

 

1     3

4     5

6     7

7     10

10

11     12

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024.

 

Bővebben »

2024. april 29. 21:46

2024. 04. 11.

Múlt és jelen egy helyen mindig izgalmas egyveleget mutat, nem véletlen, hogy az Akkor és Most Jármű Expo hosszú évek óta Esztergom és környékének egyik legnagyobb közösségi programja. Az idén 7. alkalommal rendezik meg, és ezúttal is a megszokott színes kavalkád várja az érdeklődőket április 27-28-án a Rugby Club rendezvényterületén a Nagy Duna sétányon. A lampionos felvonulást pedig április 30-án rendezik a Kis-Dunán.

Évek óta több ezer embert vonz az expo színes programsorozata, a változatos aktivitásokból ezúttal sem lesz hiány. A régmúlt és a jelen két- és négykerekű járművei mellett minden korosztálynak szóló szórakoztató programok és egy 100 éves időszakot felölelő rádió, fotó és filmtechnikai eszközök ipartörténeti tárlat is a kiállítás része lesz. A látogatók a „Hang&Kép – A múlt innovációja a jelen inspirációja” bemutatón egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy tanulmányozzák ezeknek az eszközöknek a változását és társadalmi hatását. Az esztergomi fotográfiák a város és térségének életét és fejlődését, míg a rádió, TV történelmi mozgóképes anyagok korabeli technológiai alkalmazását mutatják be. A házigazda és az esemény főszponzora, a Magyar Suzuki a teljes termékpalettáját bemutatja: így az esztergomi gyártású, több szakmai-, illetve közönségdíjjal is jutalmazott autómodellek, a Vitara és az S-CROSS mellett motorkerékpárokat és hajómotorokat is felvonultatnak.

 

1

 

A kísérőprogramok között kicsiket és nagyokat megmozgató játékok, táncbemutatók és koncertek váltják egymást, hiszen ez a rendezvény évek óta egyúttal városi zenei majális is. Április 27-én szombaton a Ladánybene27, míg 28-án vasárnap Radics Gigi ad nagykoncertet. Mindkét napon 10:00-18:00 között ingyenesen látogatható a kiállítás és minden kísérőrendezvény a Rugby Club rendezvényterületén a Nagy Duna sétányon.

 

2

 

Nagy hagyománya van a lampionos felvonulásnak is. Ahogy egy mondás tartja, „Az életünk színes, mint a lampionok”. Ezek a papírból vagy vászonból készülő és az ázsiai kultúrákból származó színes világítótestek, tűnjenek fel bármilyen eseményen is, a szépséget, a jókedvet, a közösséget testesítik meg. Azt szimbolizálják, az élet ugyan változatos, de tele van szépséggel és megannyi élménnyel. Az esztergomi lampionos hajós felvonuláshoz a helyiek ragaszkodnak, hiszen az önfeledtséget, a közös élményeket hozza el évről évre. Az idén április 30-án rendezik meg 20:30-tól a Kis-Duna szakaszon, a hangulatról a DJ mellett Szujó Zoltán, majd 22:00-tól az Anna and The Barbies gondoskodik.

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024.

Bővebben »

2024. april 11. 20:03


Hát ismét új hónap ismét kvíz sorsolás

Megtörtént a 2024 es évben a második  kvíz sorsolása 

Bővebben »

2024. april 07. 08:15

Új biztonsági funkciókkal, felszereltséggel és az S-CROSS-okban már népszerűvé vált Suzuki Connect szolgáltatással megújulva érkezik a Suzuki népszerű SUV-ja, a Vitara. Az autentikus külső és dinamikus sziluett az új Vitarának izgalmas külsőt biztosít. A Suzuki hibrid technológiájával felszerelt modell egyszerre nyújt üzemanyagtakarékos és élvezetes vezetési élményt.

 

Bővebben »

2024. april 05. 09:27

2024. 04. 02.

Új biztonsági funkciókkal, felszereltséggel és az S-CROSS-okban már népszerűvé vált Suzuki Connect szolgáltatással megújulva érkezik a Suzuki népszerű SUV-ja, a Vitara. Az autentikus külső és dinamikus sziluett az új Vitarának izgalmas külsőt biztosít. A Suzuki hibrid technológiájával felszerelt modell egyszerre nyújt üzemanyagtakarékos és élvezetes vezetési élményt.

A megújult VITARA legfontosabb jellemzői

• Autentikus SUV-dizájn
• ALLGRIP SELECT 4x4rendszer
• Fejlett biztonsági funkciók
• 9 colos multimédia kijelző
• Kifinomult belső tér
• Suzuki Connect szolgáltatás
• Hatékony hibrid rendszer

Autentikus SUV-dizájn

Az új Vitara egy merész és jellegzetes SUV-modell. Markáns zongorafekete hűtőrács, formás első sárvédők, kúpos fényszórók és felfelé ívelő karosszéria-vonalvezetés jellemzi. A sportos megjelenés egyaránt tökéletes a városi élethez és a szabadtéri kalandokhoz, miközben olyan szabadságérzetet nyújt, amely a természet további felfedezésére inspirál.
 

1


Új színek

A kínálatban öt egyszínű és öt kéttónusú szín kapott helyet. A portfólióban újonnan megjelent egy kiváló minőségű, alacsony kontrasztú kéttónusú szín, a kozmikus fekete színnel kombinált indigókék, valamint az egyszínű titánszürke.

Kéttónusú színek (Kozmikus fekete tetővel)

- Indigókék
- Élénkpiros
- Napszélsárga
- Elefántcsont
- Márványkék

Egytónusú színek

- Titánszürke
- Kozmikus fekete
- Selymesszürke
- Hűvös gyöngyházfehér
- Ragyogó fehér

ALLGRIP SELECT 4x4 rendszer

Az új Vitaraban elhelyezett ALLGRIP SELECT segítségével a vezető a középkonzolon található egyszerű nyomó- és forgótárcsával választhat az adott terepre megfelelő öszkerékmeghajtási üzemmódok, az Auto, Sport, Snow vagy Lock lehetőségek közül. Az ikonikus ALLGRIP SELECT 4WD rendszerrel az autó magabiztosan halad nehezebb terepen is.

Fejlett biztonsági funkciók

Az új Vitara fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszerek széles választékával rendelkezik, amelyek a vezető és az utasok védelmét biztosítják. A 2024-es megújulás során öt fő funkciót frissítettek.

Kombinált érzékelős vészfékasszisztens II (DSBS II)

Az új kombinált érzékelős vészfékasszisztens II (DSBSII) az előző modellhez képest kibővítette érzékelési területét, így a gépjármű előtt közvetlen vagy átlósan megjelenő tárgyakat, járműveket, motorkerékpárokat és gyalogosokat már korábban észleli.

 

2

 

Vezetőfelügyeleti rendszer (DMS)

A Vezetőfelügyeleti rendszer (DMS) a műszerfalra szerelt kamerával figyeli a vezető szemét és arcát. Ha azt érzékeli, hogy a vezető álmos, elalszik vagy elfordul az útról, figyelmeztető hangjelzést ad, valamint figyelmeztető üzenetet jelenít meg az információs kijelzőn.

Adaptív tempomat (ACC)

Az adaptív tempomat segít mérsékelni a hosszú, monoton vezetés okozta fáradtságot. Forgalomban a rendszer milliméterhullámú radarral és egy monokuláris kamerával méri a távolságot az előtte haladóhoz képest és szükség szerint gyorsítja vagy lassítja a járművet a beállított távolság megtartása érdekében. Amennyiben nincs az autó előtt másik jármű, a rendszer fenntartja az addig elért sebességet.

Az adaptív tempomat a közlekedési táblákat felismerő rendszerrel is összekapcsolódik, hogy segítsen betartani a járművezetőknek a sebességkorlátozásokat.

 

3

 

Sávtartó asszisztens (LKA)

Az adaptív sebességtartó automatika aktiválásakor a Sávtartó asszisztens segít megtartani a járművet az útszakasz közepén. Ha a sávjelzések nem egyértelműek, a rendszer az előző jármű haladási pályájáról észlelt információkat használja fel.

Forgalmi jelzések felismerése (TSR) / sebességkorlátozó

A forgalmi jelzéseket felismerő funkció a monokuláris kamera által felismert közlekedési táblákat jeleníti meg a belső kijelzőn. A közlekedési táblán feltüntetett sebességkorlátozás túllépése esetén a sebességkorlátozás ikonja villog, illetve, ha ez az állapot továbbra is fennáll, hangjelzés hallható.
A TSR funkció a jármű sebességét a vezető által beállított értékre korlátozza. A rendszer alkalmas arra is, hogy a sofőr közlekedési táblák felismerése funkcióval együtt használva a sebességet a kiírt sebességkorlátozásra limitálja.

 

4

 

Az alábbiakban felsorolt biztonsági funkciókkal a megújult Vitara modell megfelel az Általános Biztonsági Szabályzatnak (GSR2), így segítve az ügyfelek biztonságát.

- Visszatartó rendszer frontális ütközés esetén
- Oszlop teszt /oldalsó ütközés elleni védelem
- Üzemanyagrendszer integritása és elektromos hajtás hátulról történő ütközés esetén
- Fejlett vészfékrendszer
- Tolatási mozgásérzékelő
- Vészhelyzeti sávtartó rendszer
- Kiberbiztonság és kiberbiztonsági irányítási rendszer
- Intelligens sebességasszisztens
- Indításgátló alkoholszonda
- A járművezető álmosságára és figyelmére figyelmeztető rendszer
- Eseményadat-felvevő
- Szoftverfrissítés

9" hüvelykes multimédia kijelző

Az új 9 colos multimédia kijelző lehetővé teszi a járművezető számára, hogy a vezérlőbeállításokat és a működéshez szükséges információkat könnyedén megerősítse. A rendszer USB-n és Wi-Fi®-n keresztül támogatja az okostelefon-csatlakozást is, így az Apple CarPlay és az Android Auto™ segítségével számos alkalmazás elérhető.

 

5

 

Kifinomult belső tér

Az új Vitara utasterének minőségi és stílusos elemei esztétikus kiegészítői a vezetési élményt szolgálják. Panoráma napfénytetővel egyaránt rendelhető, amely szélesre nyitható felülettel biztosítja a friss levegőn utazás élményét. Minden utas számára rendelkezésre állnak a különböző tárolórekeszek, amelyek kényelmesebbé teszik az utazást.
 

Suzuki CONNECT

A Suzuki CONNECT egy okostelefonos alkalmazás és szolgáltatáscsomag, amely lehetővé teszi, hogy a járművezetők távolról is figyelemmel kísérhessék autójukat. A Suzuki Connect összekapcsolható a multimédia kijelzővel, amelyen a rendszerüzenetek így megjeleníthetők.
Hatféle szolgáltatás és kényelmi funkció érhető el:
- Állapotértesítés
- Parkoló autó kereső
- Vezetési előzmények
- Geofencing és kijárási tilalom figyelmeztetés
- Biztonsági értesítés
- Figyelmeztető fényjelzés
- Időszakos karbantartás/visszahívás értesítése hamarosan elérhető

1.5 DUALJET motor, kompakt hibrid rendszerrel párosítva

Az 1.5 DUALJET motor kettős befecskendező rendszert használ, amely hozzájárul a termikus hatékonyság növeléséhez. A motor úgy ér el magas üzemanyag hatékonyságot, hogy közben alacsony marad a károsanyag-kibocsátás, emellett kiváló nyomatékleadást ér el a teljes fordulatszám-tartományban a sima, erőteljes gyorsulás érdekében. A kompakt hibrid rendszer egy motorgenerátor egységből (MGU), egy 140 V-os lítium-ionos tápegységből és egy 6 fokozatú automatikus sebességváltóból (AGS) áll. Az MGU nemcsak a tisztán elektromos hajtáshoz biztosít energiát, hanem a sebességváltások során is beavatkozik, ami egyenletesebb gyorsulást eredményez. Az MGU lassítás során a mozgási energiát az akkumulátorok töltéséhez használja fel a megfelelő teljesítmény fenntartásához.

1.4 BOOSTER JET motor 48 SHVS lágy hibrid rendszerrel párosítva 

Az új Vitara 1.4 BOOSTER motorral és 48V SHVS lágy hibrid rendszerrel egyaránt elérhető. A motor közvetlen üzemanyag befecskendezéssel éri el a magas üzemanyag-hatékonyságot a jó teljesítmény elérése mellett. Az alacsony fordulatszámú nyomaték növelését intercooler turbófeltöltővel biztosítja. Az SHVS lágyhibrid rendszer integrált indítógenerátort (ISG) és kiváló töltési és áramellátási teljesítményű, nagy hatékonyságú 48V-os lítium-ionos tápegységet alkalmaz. Az ISG a motor gyors és csendes újraindítása mellett villanymotoros támogatást biztosít az üzemanyag-takarékos gyorsításhoz, amely mellett lassításkor áramot termel az akkumulátorok töltéséhez.

 

6

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024.

Bővebben »

2024. april 02. 20:36

  • Ignis Klub
  • Swift Klub
  • Sx4 Klub
  • Splash Klub
  • Vitara Klub
  • WagonR+ Klub