Bejelentkezés
Név: 
Jelszó: 
emlékezz rám emlékezz rám
Nyelv / LanguageHirdetés
SKEQRCODE
A 10 legújabb tag

#30001 PéGé
#29963 mcmeszi68
#29871 bettyna866
#29565 Joozsef
#29512 Lini90
#29464 Windy02
#26999 deddy
#29442 Norbi082
Jelenleg nincs aktív szavazás
Korábbi szavazások

Jelenleg 37 felhasználó olvas minket

Hirdetés
UNION
UR-170x5
UNION-1
Ma 2024. június 24. Iván napja van.
Suzuki Swift
Fórum témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
 Swift - Autóvillamosság 646 db 2024. május 19. 21:58:43
 Swift - Technikai kérdések 2648 db 2024. május 19. 17:43:25
 Swift - Autóhifi 615 db 2024. április 30. 22:45:04
 Swift - Hibajelenségek, kinek milyen fura jelenséget produkál a Swift? 2300 db 2024. április 17. 19:38:56
 Swift - Fogyasztás 645 db 2022. augusztus 09. 08:34:49
Friss cikkek

Egy kép 

Bővebben »

2024. június 19. 20:28


Ismét új hónap, ismét kvíz sorsolás

Megtörtént a 2024 es évben a negyedik kvíz sorsolása .

 

Bővebben »

2024. június 08. 08:37

2024. 06. 06.

Nehezen mondunk le az autóról, annak ellenére, hogy a többség saját bevallása szerint hetente alig öt órát használja a gépjárművét – derült ki a Magyar Suzuki felméréséből . Főként munkába és bevásárolni járunk autóval, talán nem véletlen, hogy a bevásárlószatyor az, ami a legtöbb kocsiban fontos tartozék. Azt a kevés időt sem tudjuk azonban csendben eltölteni, telefonon beszélünk vagy zenét, podcastet hallgatunk a volán mögött ülve. Az útvonaltervezők azonban fontos szerepet töltenek be az életünkben: a megkérdezett autósok többsége el sem tudja képzelni, hogy a saját megérzéseire hagyatkozva érjen célba.

Mind tapasztaljuk, egyre több az autó az utakon, a dugók egyes nagyvárosokban állandósultak, vannak városrészek, ahol lehetetlenség parkolóhelyet találni. A KSH adatai szerint tavaly év végén mintegy 4,2 millió személyautó volt forgalomban Magyarországon, ami jól mutatja, hogy majd’ minden második magyarra jut egy gépjármű. A statisztikákat elnézve idehaza csaknem két évtized alatt megkétszereződött az autók száma. A Magyar Suzuki – látva a tendenciát - kutatásában arra volt kíváncsi, hogy mire és hogyan használjuk az autót a mindennapokban.
A megkérdezettek több mint hetven százaléka ugyan naponta használja a kocsiját, de ha a heti átlagot nézzük, kijelenthető, hogy ők nem túl sok időt töltenek a volán mögött. A kutatás résztvevőinek majdnem 42 százaléka alig öt órát, míg 38 százaléka is hetente csupán 10 órát tölt a gépjárműben.

A távolság alapján döntünk a közlekedési eszközről
Adódik a kérdés, vajon valóban akkora szükség van-e minden esetben az autóra. A megkérdezettek több mint fele azonban úgy gondolta, eljutni a munkahelyre ez a legjobb megoldás, minden negyedik válaszadó pedig bevásárláshoz is ezt tekinti a legegyszerűbbnek. Majdnem minden tizedik válaszadó gyakorlatilag mindenhová autóval megy, de családi, baráti látogatáshoz, belföldi vagy külföldi utazáshoz, a gyerekek szállításához, vagy szabadidős programhoz is használja. Ugyanakkor nem mindegy, hogy mekkora távolságot szeretne megtenni: ez az, amely elsődleges szempont az autósok csaknem felénél, hogy gépjárműbe ül a tömegközlekedési eszközökkel szemben. Az autósok egynegyede azonban képes lemondani a saját gépjárműről, ha a célállomást tekintve az egyéb közlekedési lehetőség egyszerűbb és praktikusabb.

Hozzánk nőtt az autó
A gazdasági mutatók azt mutatják, napjainkban tudatos és észszerű döntéseket kell hozni a havi kiadások terén. Vannak azonban olyan költségek, amelyek egy család mindennapjaihoz ma is kötelezően hozzátartoznak – függetlenül az éppen aktuális gazdasági környezettől. A megkérdezett autósok kétharmadának nem befolyásolja az autóhasználati szokásait az, ha szűkösebbek az anyagi körülményei, maximum máshol spórol, de az autóról nem mond le. Csak minden harmadik autós teszi le a járművet, ha kevesebb pénzből tud gazdálkodni. Bár az üzemanyag is pénzbe kerül, az autósok egynegyede legalább havonta egyszer tankol, a legtöbben azonban átlagosan kétszer is behajtanak egy benzinkútra.

Talán nem meglepő, mivel sokan bevásárláshoz használják gépjárművüket, hogy bevásárlószatyor az autók csaknem kétharmadában van, de a zsebkendő, a telefonos adatkábel és töltő, illetve a kézfertőtlenítő is fontos tartozék. A megkérdezettek több mint egyharmada azonban tart valamilyen ételt és/ vagy italt is az autóban, ha bármilyen váratlan helyzet adódna út közben.

Mindegy mi, csak szóljon valami
Bár ma már sok esetben alapfelszereltség, hogy a telefont össze lehet hangolni az autó saját rendszerével, a megkérdezettek csupán egyharmada használja ki ezt a lehetőséget. A többiek inkább telefon- vagy az italtartóban tárolják a mobiljukat, és csupán minden negyedik autós hagyja a táskájában, hogy ne vonja el a figyelmét. A digitalizáció azonban fontos része az életünknek, és úgy tűnik, vezetés közben sem tudunk lemondani róla. Évtizedekkel ezelőtt térkép alapján tájékozódtunk, ismert terepen a megérzéseinkre hagyatkoztunk, ma már szívesebben használunk útvonaltervezőt. Az autósok többsége el sem indul ilyen fajta segítség nélkül, közöttük abban van csak különbség, hogy az autó navigációs rendszerére vagy egy mobilos applikáció útmutatásaira támaszkodik. Csupán minden ötödik sofőr vallotta azt, hogy nem használ ilyen segítséget, a saját megérzéseit veszi alapul. Ugyanakkor a nagy csenddel a megkérdezettek majdnem hatvan százaléka nem tud mit kezdeni: ők beszélgetnek, zenét, vagy podcastet hallgatnak vezetés közben, és mindössze 38 százalék vallotta azt, hogy nem veszi körbe semmilyen mesterséges zaj menet közben.

 

1     2

m1     m2

m3     m4

m5

 

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024

Bővebben »

2024. június 06. 22:14

2024. 06. 04.

Toshihiro Suzuki, a Suzuki Motor Corporation elnök-vezérigazgatója Magyarországra látogatott.

2024. június 3-án személyesen fogadta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Karmelita kolostorban. A találkozón az európai és a magyar autóipar helyzetének, technikai átállásának kihívásait beszélték át.
Másnap a Magyar Suzuki esztergomi gyárába vezetett az útja, ahol Atsumi Masato vezérigazgató és Novák Gyula gyárigazgató vezetésével végigjárta az üzemegységeket. A gyár megtekintése után Toshihiro Suzuki találkozott és egyeztetett a magyarországi vezetőséggel, majd beszédet és köszönetet mondott a Suzuki Csoport egyetlen európai üzemében dolgozó kollégáknak.

 

3     1

2     2

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024.

Bővebben »

2024. június 04. 20:40

2024. 05. 24.

Egy év kihagyás után, Pünkösdkor rendezték meg Felcsúton a Puskás-Suzuki kupát, amelyet kezdetek óta támogat esztergomi gyártóvállalatunk. Az U17-es labdarúgótornát a Real Madrid nyerte.

A 2008-as indulás óta eltelt évek alatt az utánpótlástorna az egyik legrangosabb nemzetközi futballtornává nőtte ki magát, amelyen a házigazda felcsúti Puskás Akadémia és a Budapesti Honvéd mellett rangos külföldi klubok vesznek részt.
Az idén a két magyar csapat mellett a Real Madrid (spanyol), a Sporting Lisboa (portugál), a Juventus (olasz), a KRC Genk (belga), a Panathinaikosz (görög) és a Glasgow Rangers (skót) képviselte magát.
Idén is kiélezett küzdelmeket hoztak a mérkőzések, a csapatok egyenlő partnerként tekinthettek egymásra.
A kupát immáron 6. alkalommal a Real Madrid csapata nyerte: hatalmas küzdéssel, hátrányból fordítva nyert 2-1-re a Sporting csapata ellen.

 

.1     2

3     4

5     6

7

 

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024.

 

Bővebben »

2024. május 24. 20:37

2024. 05. 09.

Iskolások környezetvédelmi oktatásával és a gyerekekkel közös szemétszedéssel ünnepelte a Föld Napját a Magyar Suzuki Marine Csoportja Esztergomban. A Suzuki hajómotorokat gyártó üzletága a Clean-Up the World kampány keretében hívta meg a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium 9. osztályos tanulóit a programra, akik több zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze a zöldövezeti területen.

A Suzuki Motor Corporation hajómotoros üzletága Suzuki Clean Ocean Project néven hívta életre környezetvédelmi fókuszú programjait 2010-ben. A projekt három pillére a tenger- és édesvizek hulladékoktól történő megtisztítása Clean-Up the World szemétgyűjtő akciókkal, a műanyagok használatának csökkentése a termékek csomagolásában, valamint a mikroműanyagok összegyűjtése a vízből egy speciálisan erre a célra kifejlesztett, hajómotorba épített mikroműanyag-gyűjtő készülék (Micro-Plastic Collecting Device – MPC) segítségével.

Clean-Up the World akciókban 2010 óta több mint 17 ezer önkéntes vett részt a tengerek, folyók és tavak megtisztításában világszerte.

Ehhez a programhoz csatlakozott a Magyar Suzuki Marine Csoportja, és idén az Esztergom-táti „Sódergödör” népszerű horgászhelyszín – ezt, a Kis-Duna és Nagy-Duna ág melletti elhelyezkedő vadregényes zöld területet jelölte ki idei szemétszedő akciója célpontjaként. Április 22-én a vállalat munkatársai és két osztálynyi iskolás fiatal gyűjtötte össze az eldobált szemetet, és a folyó áradása során partra sodródott hulladékot.

A program igazán interaktív volt. A szemétszedés mellett a tanulók izgalmas előadásokat hallgathattak meg a környezetvédelemről és a vizek védelméről. Osvald Zsolt, a Komárom-Esztergom megyei horgász szövetség elnöke a Föld Napja céljáról, a Dunáról, a vízi élővilágról és a vizek fontosságáról beszélgetett a diákokkal. Majer Fruzsina, a bajai víztudományi kar egyetemi oktatója pedig a vízszennyezettségről, a vizek tisztántartásáról, a hulladékgazdálkodásról, a hulladékok újrahasznosításáról és a vizekben előforduló mikroműanyagokról tartott előadást. A tanárnő a helyszínen demonstrálta az elmondottakat: a gyerekekkel közösen végzett kísérletben mutatta meg a mikroműanyagok jelenlétét a hazai vizekben is.

A Magyar Suzuki Marine Csoportja a program során kiemelten figyelt arra, hogy az esemény ne terhelje a környezetet: a gyerekek újrahasznosítható tányérban és evőeszközökkel kaptak uzsonnát, az étkeztetésbe helyi alvállalkozókat vontak be, ezzel is csökkentve a szállítással keletkező CO2 kibocsátást, a program végén pedig újrahasznosított műanyagból készült kulacsot kaptak ajándékba a diákok.

 

5     3

4     2

0

 

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024.

Bővebben »

2024. május 09. 20:23

Egy kép

Bővebben »

2024. május 09. 19:24

2024. 05. 08.

Idén május 7-e és 10-e között rendezték meg az Automotive Hungary járműipari expót, ahol a Magyar Suzuki teljes termék portfóliójával képviseltette magát. Az esztergomi Suzuki gyárban készülő két modell egy S-CROSS, valamint a legújabb, májusban forgalomba kerülő Vitara várta a közönséget. Motorok közül a Suzuki Hayabusa lenyűgöző formái vonzották a standhoz az érdeklődőket, míg a hajómotor üzletágat egy DF 175AP preparált külmotor képviselte. Utóbbi különlegessége, hogy a műszaki területen érdekelt látogatók a motor belsejébe is betekinthettek.

 

1     2

3     4

7     10

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024.

 

 

Bővebben »

2024. május 08. 21:28


Hát ismét új hónap ismét kvíz sorsolás
 
Megtörtént a 2024 as évben a harmadik kvíz sorsolása ..
 

Bővebben »

2024. május 04. 19:55

                                     Egy kép

Bővebben »

2024. április 30. 21:17

  • Ignis Klub
  • Swift Klub
  • Sx4 Klub
  • Splash Klub
  • Vitara Klub
  • WagonR+ Klub